Enquête SEO

Wat vindt u van de aangeboden informatie over SEO
 


Zoekmachine's (SEO)

Uw website is gerealiseerd en staat op het internet. Zo denkt u,en nu kunnen we achterover gaan leunen en de klanten met hun opdrachten of de bezoekers komen er allemaal aan. 

 

 Jammer genoeg, werkt het in de praktijk toch iets anders.

Zoekmachine Google 
 

Het werk van een webdesigner begint nu eigenlijk pas. De juiste nazorg voor uw website.
Wij melden uw website, op een verantwoorde manier, bij de diverse zoekmachines netjes aan.
Laat u niets wijs maken door gegarandeerde nummer één posities door allerlei instanties of “vrijetijds” webdesigners. In het ergste geval komt uw website op de “zwarte lijst” en wordt uw site voor ± 1 jaar niet meer aangedaan. U krijgt dan ook geen vermelding meer bij Google zoekacties.  Uw positionering of ranking is van vele factoren afhankelijk , een professionele webdesigner weet dit. We willen wel een tipje van de sluier oplichten. Hiervan kunnen de “vrijetijds” webdesigners ook nog iets leren.

Bv Google werkt met een puntensysteem van 0 tot 10 punten.

Iedere nieuwe website die bij Google aangemeld wordt, begint standaard op nul.
Google komt bij uw website op bezoek en kijkt eens voorzichtig rond. Meestal 1 of 2 pagina’s en is daarna weer weg. Hij zal het internet afzoeken naar links naar uw website. Staat er een link op een hoger geplaatste website dan die van u, zult u misschien in punten stijgen. Zijn er veel links naar uw pagina, dan moet uw pagina toch wel belangrijk zijn en zal uw pagina misschien in ranking stijgen. Is hij netjes en overzichtelijk geprogrammeerd (W3C) , staat alles voor Google mooi in vakjes, dan zal hij dit waarderen. (Dit is wel een feit !) Zoeken met iGoogle
Maar als uw webdesigner er een “rommeltje” van gemaakt heeft, zal uw pagina lager ingeschaald worden.
Dit gaat ten koste van uw omzet. Goedkoop wordt duurkoop.
 Zoeken met Yahoo Een vrij simpel voorbeeld is : Google kan geen foto’s lezen, maar alle professionele webdesigners vertellen netjes aan Google wat erop die foto staat. U moet Google zien als iemand die eigenlijk blind is. Geef deze blinde persoon een foto en vraag eens wat erop staat. Als een professionele webdesign geen kaartje aan de foto heeft gehangen met “brailleschrift” is hij onleesbaar voor Google. Hij zal dus ook geen informatie over deze foto kunnen verzamelen.

In het ergste geval heeft u een schitterend ogende (foto)website. Maar deze webpagina bestaat uit een foto, met hierop uw tekst geplaatst.
Alle tekst die op de foto staat geschreven kan Google niet lezen.
Helaas voor u, heeft u een mooi ogende webpagina, maar deze is sporadisch terug te vinden met zoekmachines. Alleen met het intikken van uw naam is uw site te vinden. Maar wees eerlijk, als ze uw naam intikken dan kennen de personen u toch al !! Uw website is toch ervoor bedoeld om nieuwe bezoekers of klanten te werven en te informeren. Heel jammer van uw euro’s en uw webpagina.
Zoeken met Bing
Zoeken met Ask Of u hebt gekozen voor een CMS website en een van uw werknemers plaatst hierop een pornografische afbeelding. Mocht Google dit constateren, dan wordt u zonder voorafgaande waarschuwing verwijderd uit de zoekmachine. Een simpel grapje heeft zware gevolgen. Iedere webdesigner heeft zo zijn eigen ideeën over ranking van een pagina. Als we zouden weten hoe het precies in elkaar zou zitten, stonden alle pagina’s op de bovenste positie en zou u wel een heel breed beeldscherm nodig hebben !!

Daarom wordt uw pagina ook ingezet met meerdere zoekwoorden en met een logische zinsopbouw.

B.v. "Patchworkstoffen" , "mooie patchworkstoffen" of met "Met patchworkstoffen mooie kleding maken".

De nummer één positie is uitstekend, maar als u op de eerste zoekpagina's valt is dat ook netjes.